Ny løpesekk på tur: Salomon XA 10+3 EXP

Jeg har vurdert ny sekk en god stund, jeg vurderer ting stort sett ganske godt før jeg kaster meg ut i det. Perioden fra tanke til handling er den fineste perioden når det gjelder slike ting.  Jeg har derfor vurdert flere sekker ganske nøye. Jeg har saumfart (er det slik det skrives?) nettet og sett etter tester og lignende. Jeg synes det er fint å høre/lese andres beskrivelser av utstyr som jeg vurderer å kjøpe. Derfor noen ord om dette kjøpet.

Det er ikke så ofte jeg løper med sekk. Det er de gangene jeg løper til og fra jobb, noe som kanskje skjer en gang i måneden. I tillegg har jeg sekk de gangene jeg legger ut på de laaange turene hvor jeg må ha med meg drikke og noe biteti. Den sekken jeg har brukt de siste årene kjøpte jeg i Montenegro sommeren 2004, og begynner å synge på siste verset. En O'Neill sekk som ikke er noe spesifikk løpssekk, bare en lett og liten ryggsekk uten drikkesystem og løpsvennlig plasserte lommer. Dessuten så har begge reimene foran blitt ødelagt, så jeg er nødt til å improvisere en del de gangene jeg bruker den.

Salomon Advanced Skin S-Lab 12 SET.
Som navnet tilsier er den kanskje litt for avansert for meg...
Det er mange løpesekker på markedet. Camelbak har vært ledende på drikkesystemer i lang tid, men har nå større konkurranse. Innenfor ultraløp og trail-løping så er vel Salomon ganske ledende på løpesekker, med sin  Salomon advanced skin S-Lab 12 som eneherskende for tiden. Bare navnet sier jo litt...Men det blir for komplisert for meg. Det blir litt for sært. Så ihuga trail-ultraløper er jeg ikke.


Jeg må ha en sekk som er grei å bruke også i situasjoner utenom løping. I og med at jeg ikke bruker sekk så fryktelig ofte, og at jeg er litt spartansk av natur så ønsker jeg heller ikke å svi av så mye grunker. Joggeshop.no har blitt min nye yndlingsnettbutikk hva gjelder løpsutstyr. Godt utvalg og gode priser.

Salomon XA 10+3 EXP SET. Passe komplisert, og ganske all-round. 
Etter litt research falt valget på Salomon XA 10+3 EXP til en pris av 570 kroner, inkludert drikkesystem på 1,5 liter. Sekken er en sekk (!), og ikke en vest som mange av løpssekkene nå begynner å utformes som. Ti liter med muligheter for utvidelse ytterligere tre liter håper jeg er passe. Det er ikke så mye, og skal jeg ha med ekstra sko så blir det kanskje litt snaut. Men størrelsen er fin for litt mat og drikke, et par sokker, ei t-skjorte, kamera, mobil og annet småtteri som er kjekt å ha på lange turer.

Sekken ble bestilt 15.mai, så jeg håper jeg får test-turen med den fra Raufoss til Fluberg nå til uka. Men 17. mai og pinse kan kanskje sette en stopper for det.

Se min anmeldelse av sekken etter en langtur i terrenget her

Kommentarer

  1. Hei
    Har du fått testet sekken, og er du fornøyd? Vurderer denne jeg også.
    Martin

    SvarSlett
  2. Hei. Skal teste den skikkelig i dag. Tremilstur i terrenget. Kommer nok noe skriblerier innen et par-tre dager.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Trening til ultraløp. En nybegynners erfaring.

Fagsnadder: Høy puls hos uerfarne løpere.

Anmeldelse: Neoprensokker i bløtt vårterreng