Landkarusellen, er det duket for større oppslutning?

Det finnes ikke flust av løp med stor deltakelse i Landdistriktet. Faktisk så finnes det ikke et skikkelig løpsarrangement i hele Gjøvikregionen. Vi må gå enda bredere ut og se på hele Oppland fylke før vi finner noen arrangementer som trekker folk langveisfra, nemlig Fjellmaraton på Beitostølen og Birkebeinerløpet på Lillehammer. PÅ Hadeland er de i ferd med å få til noe med Viggaløpet, men jeg må jo si at det ikke er heldig at det faller på samme helga som Sentrumsløpet i Oslo. Kanskje det hadde vært lurt å arrangere Viggaløpet helga før? Den lettløpte 9 kilometeren mellom Gran og Brandbu er jo en ypperlig gjennomkjøring til Sentrumsløpet. 

Men det var ikke store arrangementer dette blogginnlegget skulle handle om. Dette innlegget skal handle om Landkarusellen, eller Land løpskarusell for ikke å forvirre barna totalt. (Lokke de med karuseller og lure de med på slitsom løping...noo så dumt!)

Landkarusellen har holdt det gående i mange år, på et relativt beskjedent nivå. Men det er alltid håp i et hengende snøre. Vi hører jevnt og trutt om løpskaruseller som opplever oppsving i deltakerantallet. Løping og andre kondisjonsidretter er på opptur igjen. Landkarusellen har lenge bestått av en liten kjerne med trimmere, noen kaller seg også kanskje for løpere. Men denne sesongen hadde det vært artig med en liten oppsving i deltakerantallet. Den berømte lista må ned. Det kan være skummelt med slike små løp. Man blir kanskje mer eksponert i slike små løp, enn i de store arrangementene. Det at man kjenner de fleste som stiller til start gjør det kanskje heller ikke noe likere... Man blir litt mer sårbar da. 

Men det kommer stadig noen nye til disse karusell-løpene, til og med i Land!  Nye deltagere som ikke kommer først i mål, men nye deltagere som har våget seg på med startnummer uten noen som helst forventninger om å vinne. Flere sånne! Vi trenger slike trendsettere. Vi trenger de som kan legge lista litt lavere for andre, brøyter vei i vellinga. Vi trenger foreldre som tar med barne til uhøytidelig kappestrid. Vi trenger barn som maser foreldre med på uhøytidelig kappestrid. Vi trenger en nabo som utfordrer, en nabo som hjelper i gang. 

Landkarusellen starter opp med årets første løp i kveld, onsdag 8. mai. Starten har alltid vært på Lyngstrand camping noen kilometer nord for Hov. Der finnes en utmerket runde på ca 900 meter som løpes fire ganger for de største. Barn løper en eller to runder. Runden går litt på sti og litt på grusvei. 

Her fra starten på løpet mellom Dokka og Odnes. Foto: www.oa.no Landkarusellen er et uformelt og lite prestasjonsfokuserende tilbud for både barn og voksne.
Her fra karusell-løpet på Lands museum, Dokka. Foto: Nordre Land idrettslag. 

Landkarusellen 2013

Påmelding påstedet senest en halvtime før start.       Start kl 18.30. 
_________________________________________________________________________

Onsdag  8 mai: Lyngstrand Camping terrengløp 3,6 km                   
Onsdag 15 mai: Dokka stadion  300m 600m 1500m  
Torsdag 23. mai: Lands museum, terrengløp  ca 4 km
Onsdag 29 mai: Vikerkampen Vestsida. Landsmesterskap i  motbakkeløp. 2 km
Onsdag 5.juni: Kråkvika Hov.  0 – løp . To runder ca 1500m med minst mulig tidsdifferanse. 
Onsdag 12 juni: Folkestien Dokkaelva start og mål ved Rensestasjonen. Terrengløp  ca 6 km                               

Onsdag14. august: Dokka- Odnes.  Start og parkering i Sollisvingen. 7km. 
Onsdag 21. august: Dokka stadion  300m  800m 3000m, 3 kamp barn.   
Onsdag 4 september:  Fryal skole Hov.          
Lørdag 14. september:  Lands Museum LANDSBYSTAFETTEN  med premieutdeling  
__________________________________________________________________________

Kommentarer

 1. Hei!
  Interessant og kjempefin blogg om løping du har!

  Jeg var aktiv i mye løp for en del år tilbake men leddgikt og skader i ryggen satte en stopper for det. Men har nå fått smaken på jogging i terreng som er det eneste som funker med helsa mi.

  Jeg har noen spørsmål: Er løypa du jogga mellom Raufoss og Fluberg bra merka? Passerer den skihytta i Søndre land? Sammenfaller den med skiløypa mellom Veset-Raufoss?

  SvarSlett
 2. Hei Gjermund. Takk for positiv omtale ;-)

  Mesteparten av traseen jeg løp mellom Raufoss og Fluberg er merket. Men består av mange forskjellige løyper. I området mellom Raufoss og Hov er det laget et turkart som jeg tror jeg linket til i den ene artikkelen som leg planla løpeturen. Du finner også kartet på Vestre totens kommunes nettsider. Jeg fulgte blåmerking fra Raufoss skistadion og helt ut på tyskervegen nedendor skihytta i søndre Land. Jeg løp altså ikke helt opptil skihytta men løp langs skogsbilveien ut til Berntevegen (Skjølåsvegen). Derfra og til Lausgarda er det ikke noe merking. Til slutt så er stien nå netopp merket fra Lausgarda og til Fluberg. Skilter blir satt opp i løpet av ei uke.


  Skiløypa mellom Veset og Raufoss: Jeg løp opp til skytterbanen og videre til Sveum og eikvelta, der jeg løp rett over myrene til Trolldalen. Skiløpypa til Veset tar vel av nordover og langs vestsiden av skumsjøen.

  Det er jo massevis av merkede og umerkede stier på Vardalsåsen så her er det bare å prøve seg frem og finne det underlaget som passer deg best.

  Roger

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Trening til ultraløp. En nybegynners erfaring.

Fagsnadder: Høy puls hos uerfarne løpere.

Anmeldelse: Neoprensokker i bløtt vårterreng