3. løp i Landkarusellen. 3,2 km terrengløp Land museum.

Landkarusellen har i mange år hatt et av løpene sine på Land museum, I år ble det ikke gjort noen unntak. Kuperte grusveier og kronglete stier var det føttene måtte forholde seg til denne gangen også. Nok en gang var det fire runder for de voksne på tilsammen 3200 meter.Denne gangen bivånet jeg det hele fra tilskuerplass. Med halvmaraton på Beitostølen om halvannen uke måtte jeg prioritere hardt hva jeg skulle gjøre av trening, og valget falt heller på ei 8x1000 metersøkt på tartan. Henrik og Helene ønsket å løpe, så det ble til at vi reiste til museumstomta likevel. Da passer det seg også at jeg skriver et kort innlegg om dette løpet også.

Karusellens tredje løp kunne skilte med nok en oppsving i deltakerantallet, nå med tilsammen 43 startende med en aldersspredning på over 70 år!

De minste er klare for å løpe en runde på ca 400 meter.  Bjørn Bjørneng reiser hånda og løpet er øyeblikkelig i live. 

Så var det de litt større (jentene) som også løp 400 meter. Full innsats fra start!

Det ble også fullt heat på de litt større barna som skulle løpe 800 meter. Knut Lium instruerer hvordan løypa går: Først en liten runde på 200 meter deretter storrunden på 600 meter. 


De store starter som vanlig til slutt, og gjør seg klare for fire runder à 800 meter. Mange gamle kjente fjes, men også en del nye. Fremst på startstreken stiller Bjørn Tore Berntsen og Bjørn Egil Nordseth seg opp. Nykomlingen Eivind Klemoen gjør klar klokka og har skumle hensikter denne onsdagskvelden. Det er flere som har skumle hensikter, blant andre Morten Parthaugen. Han kjørte motsatt taktikk denne gang, og utropte ikke pers på forhånd, og da ble det pers. Eirik Gjerdalen i grønt har med mange av sine treningsturer fått et godt forhold til egen prestasjonsevne og klokket seg inn ett sekund unna forhåndsestimert sluttid. Pål Rønningen i hvit t-skjorte til venstre gjennomførte et godt og progressivt løp, og viser formstigning frem til Birkebeinerløpet. 

Bjørn Egil og Eivind dro rett i tet, og fikk fort ei solid luke til resten av feltet. De løp i tospann til det gjenstod ca 200 meter, da ga Eivind gass etter å ha ligget i ryggen i 3000 meter. Bjørn Egil måtte nok en gang se seg slått i spurten, men begge klokket seg inn på gode tider i den krevende løypa. Eivind, som jeg antar har størst fokus på langrenn, viser at han også er god med løpesko på beina. 

Neste karusell-løp er førstkommende torsdag. Karusell-løpet går da i sammenheng med Land-stafetten i Hov sentrum, og arrangeres som et eget sammenhengende løp rett i etterkant av selve stafetten. 

Se artikkel med resultater fra løpet her på Søndre Land friidretts hjemmesider. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Trening til ultraløp. En nybegynners erfaring.

Fagsnadder: Høy puls hos uerfarne løpere.

Anmeldelse: Neoprensokker i bløtt vårterreng