Løpsrapport: Hytteplanmila 2013

Glade løpere fra Land. Fra venstre Morten, Geir Arild-bror, meg og Liumsbrødrene Oddgeir og Knut. 

JAAAAAA! Trening lønner seg. Strevet tilbakebetales med renter. Hytteplanmila er mitt nye favorittløp.  Perfekt fra boller til burritos, fra topp til tå, fra begynnelse til slutt, fra start til mål.
Jeg hadde et mål om å komme under 37.30. Og hva viste klokka mi da jeg kom i mål???


Jeg må riktignok korrigere dette litt. Det ble en liten skuffelse når de offisielle tidene ble slått opp.
Offisiell tid var 37.01. Pytt. Dette må ikke vippe meg av pinnen. Jeg klinte til og løp 29 sekunder bedre enn målsettingen.

Vel, for en skikkelig gjennomgang av opplevelsen kan det være lurt å gå et par dager tilbake:


Dagen før løpet løp jeg en rolig forberedelsestur, fire km rolig og seks stk 60/60 drag i litt overfart. God følelse.Jeg hadde en god følelse i beina og hadde en viss overbevisning om at 37.30 kunne gå. Riktignok klarte jeg ikke å kjøre hardøkta på onsdag særlig raskere enn før Drammen 10-kilometeren for en drøy måned siden. Og den gikk på det nokså beskjedne 38.25. 

Lørdag formiddag kl 9.45 sto Geir-bror utenfor med bilen full av land-distanseløpere.  Jeg, Geir Arild, Knut og Morten var klare for milløp. Oddgeir, utflyttet land-distanseløper, skulle møte oss på ved start. Stemningen innover var god. Nesten alle i bilen var på opptur med unntak av Morten som har slitt med en forkjølelse de siste ukene. Geir Arild har fått opp dampen den siste månedene og har rapportert om sugende intervalløkter. Knut hadde løpt av seg leggproblemene, og har nå kjørt flere hardøkter med lette sko. Løpsopplegget ble omhyggelig diskutert. Åpne hardt og øke etterhvert. 

God stemning før løpet. Morten jubler allerede... 
Vi ankommer tidlig startområdet og får parkere kun 20 meter fra startseilet. Ypperlig mtp avkledning før start. Vi tusler inn i hallen og hiver innpå av gratis boller, smultringer og kaffe før vi loses videre til startnummerutdeling, t-skjorte og sokkeutdelingen. Som førstegangsreisende til Hytteplanmila forbauses vi av et helproft opplegg. Drøssevis med funksjonærer og masse liv og røre. Tonnevis med boller og smultringer sto stablet opp klare til å forsyne 1200 sultne løpere både før og etter løpet. For min del holder det med to smultringer, en bolle og en kaffekopp nå før løpet... 

Oppvarming
55 minutter før start begynner Knut å bli utålmodig.  Nå var det tid for oppvarming. Jeg mener at en drøy halvtime er nok, men da rynket Knut på nesen. Vi jogget lett utover siste del av løypa. Den såkalte pulsbakken måtte inspiseres.  200 meter god stigning som avslutning på løpet, med egen tidsregning og kåring av beste spurter. Artig påfunn. Oppvarmingen gikk fint og jeg hadde ikke typiske konkurransebein (geleaktig følelse i låra.). Et kjapt klesskift i bilen 15 minutter før start, og jeg endte opp med kortshorts og singlet med super under. Ypperlig med tanke på de 2 gradene vi hadde ved start. 

Jeg skviset meg inn i startfeltet tre minutter før start. Litt foran 40 - ballongløperen var vel passe. 37.30 var målet og åpningskilometeren hadde jeg planlagt på drøye 3.30. Det er en lett åpning på Hytteplanmila.  

PANG! Løpet er i gang.
Bildet er hentet fra www.ringsport.no
Feltet dro i veien i fin fart.  Jeg løp forbi noen i starten, men ikke verre enn at jeg beholdt roen hele veien.  Jeg ser Geir-bror noen meter foran meg. Luringen hadde stilt seg litt lenger foran i startfeltet. Etter en snau kilometer passerer jeg Morten som også hadde stilt seg langt fremme. Jeg ga han er klapp på skuldra med litt påfølgende pepping for jeg løp videre. Første kilometerpassering og klokka viste 3.31. Fint. Tempoet føltes behagelig og jeg hadde lyst til å slå av en prat med flere. Etter snue to kilometer var jeg oppe på siden av Geir-bror og ga han en ørliten hilsen.  Andre km gikk på 3.37. Fortsatt lett og fint. Men nå hadde vi løpt noe nedover mye av veien. Nå ventet to litt hardere kilometer med noe svak motbakke. Pusten ble noe mer krevende men jeg tok løpere jevnt og trutt. Det tok ikke lang tid før vi var på Steinsletta og passering halvveis. Fortsatt god følelse og bare halvparten så sliten som i Drammen. Passerte på 18.15 og tok fortsatt løpere jevnt og trutt nedover mot seks og sju km, kmtider på 3.30-tallet. Men jeg så kun på klokka frem til 5 km. Deretter løp jeg bare det jeg var god for. Mellom sju og åtte km ble jeg for første gang tatt igjen av løpere. Fire-fem stk seig forbi meg og jeg måtta ta meg sammen for å utligne farta.

Bildet fra Ringsportfotografen ved 8 km viser at kreftene begynner å ta slutt. Men jeg løper iallefall avslappet...
www.ringsport.no 


Knut var noe foran meg, og Geir Arild litt bak. De så også litt medtatte ut ved 8 km.
www.ringsport.no

www.ringsport.no 
 Jeg klarte å utligne farten til de som kom forbi meg og vi plukket noen flere løpere på tur mot den 9. kilometerskiltet. Herfra var det 100-metersskilt inn til mål. 100-metere som hver og en oppleves som en kilometer. Tempoet ble skrudd litt opp hos de fleste rundt meg og jeg hang sånn tålig bra med. Nå ventet bare pulsbakken de siste 200 metrene. Jeg kneppet til i bunnen av bakken og dro forbi fem seks stykker. Jeg visste ikke hvordan jeg lå an, men tenkte at det kunne stå om sekunder, så jeg måtte hente ut det som var igjen av energi i melkesyra. Et tilbakeblikk på resultatlistene viser at jeg hadde en spurttid på 44 sekunder. Den 41. beste tida totalt. En lik spurttid som vinneren og tredjemann i løpet.

Som nevnt innledningsvis så ble jeg storfornøyd da klokka mi viste 36.59 (som senere viste seg å bli korrigert til 37.01). Årets store mål ble nådd med god margin. Knut løp ned på 35-tallet, Geir Arild kom seg ned på 37-tallet, Oddgeir langt ned på 39-tallet og Morten på 44-tallet.

Mitt nye favorittløp!
Vi var storfornøyde med dagen alle sammen. Et flott arrangement, gode løpsforhold og en vanvittig fin løpstrase. Ikke helt paddeflat, men lett duvende med muligheter for litt variasjon i steget. At man henter inn igjen mye motbakke de siste 200 metrene tror jeg er en god løsning. De siste 200 er det full sprut uansett.

Tid: 37.01
Totalplassering: 141 av 1138
Klasseplassering: 17 av 129
Karakter: S (Særdeles godt)

Se flere bilder og resultatlister på ringsport sine nettsider: www.ringsport.no
Se også løpsreportasje på www.kondis.no


Kommentarer

 1. Grattis! Herlig løpsrapport - skrevet sånn at man bare sitter og smiler hele tiden mens man leser ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Jeg kan ikke helt skjønne at det er så mye å smile av da men... Uansett, fint at jeg fikk deg til å smile da. 😁

   Slett
  2. Når du skriver at dere var storfornøyde alle sammen så er det vel grunn til å smile og ikke grine, eller? samma kan det være - jeg syntes i alle fall det var en fin løpsrapport ;-)

   Slett
  3. Godt du har sympati for oss :-) Takk for at du likte rapporten.

   Slett
 2. Gratulerer med fantastisk løp!! Herlig at det går an å løpe slik og attpåtil ta den j@*!#a bakken på 44 sekunder - jeg stagnerte halvveis! Veldig imponert! (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker. Jeg kan vel egentlig ikke fatte at de beste ( det var jo sekundstrid. ..) ikke løp fortere enn meg opp der. Men de holdt jo litt høyere fant ellers da.

   Slett
 3. Gratulerer med bra tid og fin rapport! Jeg tror jeg så deg i hallen etter løpet :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk. Ett flott løp ikke sant? Eller... jeg er kanskje ikke den rette å høre på. Når man gjør solid pers i et løp så synes man automatisk at det er et kjempeflott løp uavhengig av arrangørene....

   Ja i hallen var det mange store personligheter, både løpere og bloggere :-)

   Slett
  2. Jo syns arrangementet er kjempebra!! Det samme i fjor. Og jeg har ikke persa noen av gangene :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Trening til ultraløp. En nybegynners erfaring.

Fagsnadder: Høy puls hos uerfarne løpere.

Anmeldelse: Neoprensokker i bløtt vårterreng